Den ubrugelige røgalarm fordærvede en rar nats søvn

Jeg slog øjnene op ved daggry ved en øredøvende klang. Min umiddelbare impuls gik på, at det var rigtig frustrerende, for følte mig udkørt, og havde mest lyst til at slappe af. Umiddelbart derefter bliver jeg klar over, at det er min virksomme røgalarm, der er trådt i kraft. På ny er min første idé ikke at flygte, selvom en dyr røgalarm er designet til at leve op til den opgave at varsle om nærtstående farefuldhed. Min mekaniske indskydelse var derimod: den røgalarm er forrygende irriterende!

Det går op for mig, at den brugbare røgalarm blot er smadret, idet jeg prompte opdager, at det ik’ er ildspåsættelse, der har startet den dens åbning. Det er soleklart en glæde at blive klar over, at min røgalarm bare hylede på grund af et minus. Til trods for det vedbliver min røgalarm ved med at være larmende. Røgalarmer » http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html, er indlysende designet sådan, at de ikke blot kan afbrydes. Røgalarmer er skabt til for tid og evighed at være vågen. Da jeg erfarer, at min røgalarm er startet, på grund af den har brug for batteri, er min tilfredshed selvfølgelig svimlende. Da jeg direkte der efter finder ud af, at røgalarmer er produceret sådan, at dens advarsel ikke slukkes, når batteriet bliver pillet ud, føler jeg mig en smule utidig.

Åbenlyst er det smart den måde, som røgalarmer er skabt. Trods alt kan jeg ikke glemme, hvorlunde min røgalarm massakrerede den halve nat! Jeg kunne rent ud sagt ikke slukke min røgalarm, upåagtet mange ihærdige eksperimenter. Efterfølgende føler jeg mig bevares glad for, at der ikke var ildebrand i min stue, samtidig med priser jeg mig lykkelig over, hvor enestående røgalarmer er lanceret…