Du grubler sikkert ikke over det faktum at gummi har adskillige anvendelsesmuligheder – Gummiplader, gummimåtter og ikke mindst gummistropper

Skønt det ej rigtigt er en ting, man hele tiden trisser rundt og spekulerer på, optager et stof så umiddelbart ubetydelig som gummi virkelig enormt meget i hverdagen i vore dages liv. På en enkel hverdag har du og jeg ganske enkelt glæde af op til flere brugsobjekter, af materialet gummi: derunder feks gummimåtter, kantlister, gummiplader, svampegummi og også gummistropper. Ting som f. eksempel svampegummi, en gasfjeder & gummiplader er måske noget, som langt færre bruger, men som alligevel er væsentlige for vores velkendte dagligdag.

Som følge deraf er gummi et vildt praktisk & i princippet helt essentielt råstof. Hvilket råmateriale ville man alternativt lave en gasfjeder af? & på hvilken måde ville man være i stand til at lave gummimåtter, gummistropper & gummiplader, hvis ej gummien kunne benyttes for os?

Én af materialets primære styrker er desuden dens store brugbarhed. Materialet kan jo laves både blødt og hårdt & kan i kraft af denne egenskab benyttes til mange forskellige ting. Gummistropper er eksempelvis bløde, og således skal de fremstilles af blødt gummi. Gummiplader + kantlister er imidlertid fremstillet af hårdere gummi, som ej på samme måde kan holde til at blive bøjet og strækket.

Når du en anden gang støder på hvad enten gummistropper el. kantlister, kunne du eventuelt være bevidst om, at et utroligt betragteligt antal af de objekter, som vi mennesker anvender hver dag, helt simpelt er fremproduceret af en blød eller hård variant af gummi, skønt det nu er et fåtal, der indser dette. Men dette gælder ikke længere dig.