Kulturhistorikere har udgivet en bog om sidste skoledag som kulturhistorisk fænomen.

Historisk forskning har tilkendegivet, at de unges sidste skoledag rummer et utal af meninger og betydninger. Adskillige kvinder ser frem til deres sidste skoledag kolossalt mange uger i forvejen. Et menneskes sidste skoledag kan med fordel falde ind under kategorien som en overgangsrite. På nøjagtig samme måde som den religiøse konfirmation, pointerer den sidste skoledag stadiet fra barndommen til et voksent menneske. Lige ude i horisonten lurer hverdagen som voksen med en højere grad af bekymringer. Historiske kilder har sandsynliggjort, at modsætningsforholdet mellem barn og voksen er en afgrænsning, der fødtes i oplysningstiden. Historisk set er denne skelnen absolut ik en ”natural given thing”, men derimod noget, som er dannet i en bestemt tid. & dét er akkurat dét en detaljeret undersøgelse formår at forklare. Jeg husker med tårer i øjnene min sidste skoledag, hvor vi alle havde været i specialbutikker og spendere moneter på sidste skoledag kostumer - dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63 – . Jeg elskede at klæde mig ud, dengang da jeg var yngre, så jeg var i strålende humør.

Vores sidste skoledag interesserer mig kolossalt meget. Jeg har taget en uddannelse og er nu kulturanalytiker, og har derfor klarlagt de forståelser, drenge og piger associerer med deres sidste skoledag. For mange er deres sidste skoledag eksistentiel, & forskergruppen og jeg har klarlagt, hvilke værdier, som denne dag får tilskrevet. Jeg beskæftiger mig med at forstå, hvordan kulturelle væsner interagerer med naturen. Mig og mine kollegaer har eksekveret feltarbejde under en sidste skoledag, hvor mine assistenter og jeg udforskede 200 elevers udvælgelse af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en god bog ud af, der senere er blevet udgivet på et forlag. Såfremt nogen derude i cyberspace ønsker at lære kolossalt meget mere om den sidste skoledag som kulturfænomen, kan de interesserede lokalisere kollegaernes og min undersøgelse i den tætteste boghandler lige nu… Det er kløgtig argumenter, kan jeg bestemt mene. Såfremt I investerer i undersøgelsen, er det skønt for både Jer & forskerholdet.