Lidelsen tinnitus, gætter jeg på, min farmand har fået ørene

Farmand har en nedsat hørelse, og jeg tror, at han nok også har tinnitus i sit øre. Ørelidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, folk kan have i ørene, til trods for der ej kommer lyd ind i ørerne fra dine omgivelser. Min far beskriver det som en ringen i hans øre. Nu har det efterhånden varet noget tid, og det bliver formentlig mere og mere slemt. Jeg synes, det er virkelig hårdt for mig, for han har nemlig altid været det menneske, der har lagt øre til, idet jeg har haft brug for at forklare noget, som jeg gik rundt med i tankerne. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke pludret ligeså meget med hinanden, og jeg savner det.

Jeg tror, grunden til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende tømrer og benyttede ikke høreværn. Der antages, at tinnitus falder tilbage på ødelagte sanseceller i sneglen i det indvendige øre, sandsynligvis også grundet en skade forårsaget af støj. Det minder mig om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han ikke må glemme at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans øre-, næse- og halslæge i morgen, der vil vurdere hans hørelse. Hans læge vil formentlig sende ham til en høreklinik, der laver en nøje undersøgelse af hans hørelse. Derefter vil der blive bedømt, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Rigtig mange forskellige høreapparater kan købes, og hvert enkelt høreapparat bliver reguleret, så det kan passe til hørenedsættelsen. Mit gæt er, at den gamle skal have et høreapparat, der sidder bag øret. Høreapparaterne er lavet af to bestanddele; apparatet selv omme bag på øret og et småt lydrør, der bringer lyden ned til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og så ind i trommehinden. Ovenstående høreapparater benyttes til stærke hørenedsættelser samt til personer, der selv skal kunne regulere lyden. Det er ens egen beslutning, om man gerne vil modtage behandling samt få høreapparatet omkostningsfrit ved officielle høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig et tilskud til at få høreapparatet fra en ordentlig privatejet høreklinik/fra forhandlere, der samarbejder med høreklinikker. Jeg synes, at det er generøst, at det kan modtages gratis af en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

En støjende arbejdsplads har min far som før nævnt arbejdet på, og alvorligt talt var det en nødvendighed med høreværn, er min far et godt eksempel på, da for meget støj som sagt kan give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at ca. tres procent af personer, der arbejder i et støjfyldt miljø, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er rockmusiker, og jeg tror virkelig, at også han får nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snart begynder at anvende et musikerhøreværn, imens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>