Sandblæsning el. glasblæsning – hvaffor en form for slibning er det bedste for vores slidte familiedyt?

Vores stationcar skal have en grundig slibning (http://www.gladsaxemetal.dk/slibning). Jeg har researchet temmelig meget på, hvad vi bør vælge af slibning – & derefter overvejet forskellen mellem sandblæsing og glasblæsning - http://www.gladsaxemetal.dk/glasblaesning – . Jeg kunne forstå på en rådgivnings bilhjemmeside, at glasblæsning kan ses som en form for sandblæsning (http://www.gladsaxemetal.dk/sandblaesning), men at glasblæsning, som navnet viser, er en slibning som bliver udført med små glaskugler i stedet for brug af sand. Modsat sandblæsning er glasblæsning vidst ikke hvæssende men i stedet gøre over fladen ensartet. Når jeg læser dette bli’r vi lidt i tvivl, om hvorvidt sådan en glasblæsning i virkeligheden er det rette.

Undertegnedes kammerat Dennis spørger, om Jeg regler med at indhente tilbud på prof den slibning eller om vi overvejer at fikse arbejdet for egen hånd. Jeg og kæresten eftersøgte lidt efter råd i f. med at gøre glasblæsning og sandblæsning selv, men jeg har sørme ik’ riiigtig evnen eller modet for at begynde på dét arbejde. Undertegnede er nemlig ikke familiens solide handyman. Og på 1 hjemmeside med tips til at gøre sandblæsning på egen hånd, stod, at man ligefrem kan at fræse familieøsen helt ud af facon, og at opgaven sviner virkelig meget. Og jo, jeg kan nemt se, at det går galt, hvis undertegnede forsøger mig med en hjemme glasblæsning. Så må jeg derimod hellere lade de dyre proffe om den slibning.

Efter den slibning er udført skal spanden have ny maling. Og på det punkt er vi så ej helt samstemmige om farven. Skal det være den klassiske sort eller sølv, eller vi kunne vælge et styks mere funky rød eller orange. Det vil vi diskutere i mens vi indsamler pris på sandblæsning. Så kan jeg og kæresten anse, hvem som overtager den diskussion.