Vi får snart indsat tidsregistrering plus stempelur på mit job, plus den slags ser jeg ikke specielt meget frem til

At menige både offentlig og privat ansatte døjer med stress på grund af, at kravene til den individuelle person har ændret sig, bliver det hyppigt i hvert fald nogle gange om ugen, at jeg kan læse i diverse aviser. Jeg har selv været beskæftiget i et firma, hvor medarbejderne til adskillige såkaldte udviklende personalesamtaler blev vist konklusionen på den tidsregistrering, timeregistrering (danmade.dk), & fraværsregistrering (danmade.dk/produkter/fravaersregistrering), som var blevet nedfældet omk. vores indsats. Det virkede virkelig ik behageligt, samt adskillige opfattede det som værende slet & ret overvågning… Det er soleklart for mig, at det er gået over gevind. Så en opfordring til alle HR-managere lyder; hold fokus på lykkelige medarbejdere, frem for effektivitet!

Det er på ingen måde løgn, når jeg fortæller, at jeg er bekymret for følgerne af de meget høje krav til de ansatte. Mange etnologer mener, at det er koloenormt lækkert, at der i denne tid er fantastisk meget stillingtagen til arbejdstrivsel på mange arbejdspladser. Det tror jeg når alt kommer til alt vil optimere tallene på bundlinjen… For lykkelige ansatte resulterer i arbejdsomme arbejdere…

Men sideløbende med et sådant fokus, ses ligeledes en fokusering på optimering… Med det formål at gennemføre denne ekstreme effektivisering har man på snart alle fabrikker været tiltrukket af tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et stempelur for at have mulighed for at kontrollere om alt går til, som det skal! At føle sig stresset er en af vores kulturkreds’ allerstørste livstruende sygdomme, & jeg er overbevist om, at stress-relaterede sygdomme kan spores direkte tilbage til tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur… Yderligere tillægges her ligeledes den bippende lyd fra et virkelig gammeldags stempelur, som på ingen måde bidrager til et sundt arbejdsmiljø.

Jeg er bekymret for, at vores samfund bevæger sig den forkerte vej… Fuldstændig ligegyldig hvor man ser hen, forventes det at ansatte skal fuldføre arbejdet hurtigere. I den konstante kontrollering foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering samt fraværsregistrering ses det især. De offentligt ansatte nå præcis det samme, dog på mindre tid. Det kan bare ik udvikle sig sådan, at hele jorden skal bukke under for stress!