Virksomhedsnavne, der er lette at huske: Mathiesen A S

Skal du starte dit eget selskab, som blandt andet Mathiesen A/S - http://www.matthiesen.as/, , og har du ej valgt, hvad selvskabet skal hedde? Nedenfor kommer 5 fortræffelige råd ang. virksomhedsnavne.

Virksomhedsnavnet skal for det første være nemt at komme i tanke om, og som følge heraf skal det helst være kort. Navne på ét ord, som blandt andet Mathiesen A/S, el. to ord, som f.eks. Hans Mathiesen A/S el. Mathiesens Biler A/S, er nemme at huske. Et navn som f.eks. Lars Mathiesen & Preben Clausens Hvidevarer A S er for langt og på grund af det for besværligt at komme i tanke om.

For det andet skal firmanavnet være let at sige. Et ord som Mathiesen A/S kan alle mennesker udtale, på grund af at det er et helt almindeligt dansk efternavn, hvorimod et kompliceret eller meget langt ord eller et fremmedord er vanskeligt for nogle personer at udtale, og dette kan tilmed være med til at gøre firmanavnet besværligt at komme i tanke om.

For det tredje skal virksomhedsnavnet klinge fortræffeligt. Utallige personer bestemmer sig for et engelsk virksomhedsnavn, grundet at de synes, det klinger bedre og er mere professionelt. Ligegyldigt om du vælger dansk, amerikansk eller eventuelt et tredje sprog som virksomhedens navn, så må det siges at være vigtigt, at det klinger fortræffeligt. Spørg gerne din familie, dine venner og bekendte hvad de synes om navnet.

Råd nummer fire er, at firmanavnet gerne må sige et eller andet ang. dig og/eller dit selskab. For eksempel kan du bruge dit for- eller efternavn el. et ord, som beretter noget i forhold til firmaet, som med eksemplet Mathiesen A/S og Mathiesens Elektronik A/S.

Råd nummer fem er, at du kan vælge at have nogle få ord el. et motto forbundet til dit virksomhedsnavn, som beskriver dit selskab. Det kan for eksempel være ”Mathiesens Hvidevarer A S – Byens bedste hvidevarer”.