Virksomhedsnavne som er nemme at huske: Mathiesen A/S

Kunne du godt tænke dig at starte et selskab, som blandt andet Mathiesen A S, og har du ikke valgt, hvad selvskabet skal hedde? Her er 5 fornuftige råd.

For det første skal navnet være nemt at huske, og som følge deraf skal det helst ej være langt. Virksomhedsnavne på ét ord, som eksempelvis Mathiesen A/S, el. to ord, som bl.a. Lars Mathiesen A S eller Mathiesens Bøger A/S, er nemme at huske. Et virksomhedsnavn som fx Niels Mathiesen og Bjarne Nielsens Bøger A/S er for langt og af den årsag for besværligt at huske.

For det andet skal virksomhedsnavnet være let at sige. Folk kan sige et ord som Mathiesen A S, fordi ordet er et sædvanligt dansk navn, hvorimod et langt el. indviklet ord el. et fremmedord er svært for nogle mennesker at sige, hvilket yderligere kan bidrage til at gøre navnet besværligt at komme i tanke om.

Navnet skal for det tredje lyde fortræffeligt. En masse personer bestemmer sig for et britisk navn, på grund af at de synes, det lyder bedre såvel som mere prof. Hvad enten du beslutter dig for engelsk, dansk eller måske et tredje sprog til firmaets navn, så er det betydeligt, at det klinger fortræffeligt. Du kan f.eks. spørge din familie plus dine venner hvorvidt de synes godt om det.

Firmanavnet må for det fjerde gerne sige noget ifm. dig og dit firma. Bl.a. kan du benytte dit for- el. efternavn eller et ord, der fortæller noget ift. din virksomhed, som med eksemplet Mathiesen A/S & Mathiesens Biler A/S.

Råd nr. fem er, at du kan beslutte at have et par ord eller en hel sætning forbundet til dit firmanavn, som beretter et eller andet ifm. din virksomhed. Eksempelvis kan det være: Mathiesens Møbler A/S efterfulgt af ”Byens bedste møbler”.